Kave – Dismal Radiance

Kave – Dismal Radiance
Eibon Records, 2013

Het Nederlandse equivalent van VoidWork is gevonden. Kave bestaat al sinds 2005, maar tot nu toe waren de releases niet bestemd voor het grotere publiek. Nu de man achter het project zijn nieuwe plaat uitbrengt bij Eibon Records komt daar verandering in en dat is zeker een goede zaak. Dismal Radiance is het moment waarop hij voor het eerst kijkt naar het muzikale landschap voorbij drones. Adembenemende dark ambient is het resultaat geworden.

Dismal Radiance is horror en dreiging pur sang, ook al maakt de man in kwestie geen gebruik van echt drastische en dramatische climaxen. Dit plaatje is één lang verhaal met componenten die mooi in mekaar overgaan en eigenlijk eenzelfde atmosfeer blijven scheppen. Het doet me wat denken aan een diepe onderwaterwereld vol donkere geheimen en op basis van de titels neem ik aan dat ik er niet zo ver af zit in vele gevallen. Machtig hoe dit uitgespeeld wordt, al moet je niet wachten op het moment dat deze leegte ontploffen zou. Beter sluit je de ogen en droom je mee op de lichte variaties die in de atmosferische kolk naar boven komen drijven.

Een aanrader voor elke fan van het dark ambient-genre. Ideaal voor uw obscure onderwatervakanties en om wat sfeer aan uw zomernacht te geven. Hopelijk hebben we van Kave het laatste nog niet gehoord.

Tracklisting:

Kave - Dismal Radiance

  1. Tomb of The Black Sand
  2. Corridors Under The Sea
  3. Vault of Mysticism and Desolation
  4. Bleak Phantasm
  5. Dismal Radiance
  6. Laatste Schemering
  7. Dark Monoliths Rising

Line-up:

  • Kave – Alles

Links: