Deeds of Flesh – Portals to Canaan

Deeds of Flesh – Portals to Canaan
Unique Leader Records, 2013

Fans van Amerikaanse death metal moeten deze maand bij Deeds of Flesh zijn. Het Californische viertal heeft ondertussen al 20 jaar op de teller staan en Portals to Canaan is alweer hun negende plaat. Verrassen doet de band al jaren niet meer, integendeel.

Portals to Canaan is een standaard Amerikaanse deathmetalplaat geworden. Veel ruimte voor de gitaren, een diepe maar relatief verstaanbare grunt en roffelende drums. Het is al heel vaak gedaan (onder meer door Deeds of Flesh zelf) en het klinkt bekend in de oren. De heren weten waar ze mee bezig zijn en er zitten een paar technische hoogstandjes in verwerkt, in de vorm van solo’s en start-stop passages. Ook dit heb je al wel vaker gehoord. Deeds of Flesh probeert wel een klein beetje speciaal te doen met enkele effecten in de outro van Entranced in Decades of Psychedelic Sleep en het tussenstuk Caelum Hirundines Terra / The Sky Swallows the Earth. Beide zijn waardeloos en werken eerder op de zenuwen dan dat ze een meerwaarde betekenen.

Beste nummer op de plaat is waarschijnlijk Orphans of Sickness. Het is een Gorguts-cover, wat tekenend is voor het album. Allemaal uitstekend gespeeld en fijn om even op te zetten, maar al bij al gewoon te doorsnee om een blijvende indruk te maken.

Tracklisting:
Deeds of Flesh – Portals to Canaan

  1. Amidst the Ruins
  2. Entranced in Decades of Psychedelic Sleep
  3. Rise of the Virvum Juggernaut
  4. Celestial Serpents
  5. Caelum Hirundines Terra / The Sky Swallows the Earth
  6. Xeno-Virus
  7. Hollow Human Husks
  8. Portals to Canaan
  9. Orphans of Sickness (Gorguts cover)

Line-up:

  • Erik Lindmark – Vocals, Guitars
  • Craig Peters – Guitars
  • Ivan Munguia – Bass
  • Mike Hamilton – Drums

Links: