ASG – Blood Drive

ASG – Blood Drive
Relapse, 2013

ASG is een band uit de Verenigde Staten en met Blood Drive is de band aan zijn vijfde album toe. Het succes lijkt nu pas te komen door de platendeal bij Relapse. De band maakt stoner met een vleugje grunge, ze passen dus goed bij hun nieuwe label. De riffs zijn stevig maar ook erg melodieus. Hetzelfde geldt voor de zang die ik na een aantal nummers als vrij scherp ervaar. Dat is wel een minpunt aan dit album aangezien deze prominent in de mix staat.

Het album ligt lekker in het gehoor maar ik vind het vrij loom over de gehele linie. ASG heeft qua geluid weg van bands als The Sword en Mastodon. Op Castlestorm weet de band me wel te pakken met lekker krachtige zang en catchy gitaarloopjes. Scrappy’s Trip heeft een bluesy feel en een refrein dat mij doet denken aan …And You Will Know By The Trail Of Dead. Wanneer ASG er wat meer pit in gooit is Blood Drive op zijn best. De band weet wel genoeg te variëren over het gehele album.

Op Blues For Bama wordt er ineens voor een hele andere zangstijl gekozen die ik veel aangenamer vind. Hetzelfde geldt voor de afsluiter die diepe vocalen bevat, Jason Shi laat horen dat hij een veelzijdige zanger is. Blood Drive heeft zeer sterke momenten maar de zang die wel loepzuiver is gaat me na een tijdje tegenstaan. Maar dat is een kwestie van smaak, er zit namelijk genoeg in om liefhebbers van zware maar melodieuze rock te behagen.

Tracklisting:
ASG - Blood Drive

  1. Avalanche
  2. Blood Drive
  3. Day’s Work
  4. Scrappy’s Trip
  5. Castlestorm
  6. Blues for Bama
  7. Earthwalk
  8. Children’s Music
  9. Hawkeye
  10. Stargazin
  11. The Ladder
  12. Good Enough to Eat

Line-up:

  • Jonah Citty – Guitars
  • Jason Shi – Guitars, Vocals
  • Andy Ellis – Bass
  • Scott Key – Drums

Links: