Jonas & The Massive Attraction – Live Out Loud

Jonas & The Massive Attraction – Live Out Loud
Big Slice Records, 2013

”Rock moet rollen”, ik heb het hier al heel vaak geroepen. Canadees Jonas Tomalty en zijn band The Massive Attraction hebben daar gehoor aan gegeven. Hun nieuwe album Live Out Loud kent lekkere stevige momenten. Helaas voor mij en de andere liefhebbers, worden die nogal al eens afgewisseld met wat rustiger “pop”- en balladwerk. Het zal niet voor niets zijn dat Aerosmith-producers Marti Frederiksen en Mark Holman tekenden voor de productie van deze schijf.

Jonas en zijn bende werden, vooral in eigen land, vrij snel bekend met hun debuut-cd The Big Slice en ook de van het nieuwe album getrokken single Ultimate Low heeft het daar behoorlijk goed gedaan in de hitlijsten. Wellicht wordt het door de gemiddelde lezer van Zware Metalen allemaal wat licht bevonden, maar ik heb me toch prima vermaakt met dit nieuwe album. Feit is wel dat de rock op dit album wat minder ruig overkomt als bij het debuut en wat meer naar popmuziek neigt.

Het lekkere gitaarwerk, hoewel weinig origineel, springt er echt uit en vormt een perfecte ondersteuning van het licht schorre stemgeluid van de zanger. Maar ook de ritmesectie draaft flink mee en zorgt er voor dat het tempo zo hier en daar wordt opgevoerd naar hardrockhoogten. Die afwisseling zorgt ervoor dat je zonder hoogte- of dieptepunten relaxed en met je voet meetappend het album Live Out Loud lekker af kunt luisteren zonder je te vervelen. Vooral lekker voor in de auto met de raampjes open deze zomer. Een flinke dosis Spaanse peper bij de opvolger zou wat mij betreft toch echt wel een groot positief verschil maken.

Tracklisting:
jonas

  1. Ultimate Low
  2. Riot
  3. Bonnie And Clide
  4. Cover Me
  5. Breathing
  6. Hope You’re Happy
  7. Altenation
  8. Good Life
  9. Only Human
  10. Fire It Up
  11. Tidal Wave
  12. To Young To Be Broken

Line-up:

  • Jonas Richard Tomalty – Zang
  • Corey Diabo – Gitaar
  • J.S. Baclu – Bass, Achtergrondzang

Links: