Mumakil – Flies Will Starve

Mumakil – Flies Will Starve
Relapse Records, 2013

Over een goeie grindcorerelease moet je meestal niet te veel praatjes verkopen. Over de derde plaat van deze Zwitserse blastcorebende dus ook niet. Je weet dat ze gedurende een ruime 35 minuten de boel helemaal kaal gaan grinden tot er helemaal niets meer overblijft. Behalve de vliegen, die zullen van honger vergaan.

Twee opvallende tendensen toch. De vorig jaar ingelijfde blastfreak Kevin Foley gaat hier heel chaotisch tekeer. Ze zijn accuraat getimed hoor, die abrupte onderbrekingen, panische overschakelingsroffels, korstondige blastopwellingen en accentverleggingen, maar het nadeel is dat de pikdorsende riffmanieën in mindere mate aan eenzelfde tempo kunnen doorvreten. Het is dat de gitaar er bij maniakale verteringsvlagen overheen raast, anders zouden die haperingen veel storender werken. Ten tweede gaat er een warme gloed uit van de zanderige versterkersound. Het heeft iets southerns, vooral op de hoger gespeelde grooveschaven hoor je ze. Wrong Turn heeft er zo een, Piss Off ook, ze schieten zich bij elk nummer wel eens tussen de schofferende tempo-opstoten.

Zo valt er toch wat ‘bijzonders’ te melden. Laat je niet verontrusten door die ‘barbecuegrooves’ en haperdrums, ze gaan nog steeds lekker snel en slingeren er met Built Of Lies en Behind The Mask zulke kortwiekende grindraketten tegenaan dat je het amper merkt. De zang? Die is nooit opvallend geweest, denk een old school schuurgrunt die uitwijkt naar een slijmkrijs en iets dat je bijna een squeal kan noemen. Flies Will Starve is een niet in te tomen blastcore-rama, waarop de Zwitsers met succes eens wat woestijnzandverslindende variatie toevoegen en waar onstabiel drumwerk er duchtig de pees op legt.

Tracklisting
Mumakil-FliesWillStarve

  1. Death From Below
  2. Dawn Of Slugs
  3. War Therapist
  4. Fucktards Parade
  5. Built Of Lies
  6. Shit Reminders
  7. Designed To Fail
  8. Get Exorcised
  9. Fresh Meat For The Grinder
  10. Repudiate
  11. Army Of Freaks
  12. Hailing Regression
  13. Cockroaches
  14. Wrong Turn
  15. Let The World Burn
  16. Piss Off (part 2)
  17. Waste By Definition
  18. Unfair To Whom?
  19. Bring Them To Ruin
  20. Begging For The Obvious
  21. Redline
  22. Blind Disciples
  23. Betrayer
  24. Behind The Mask

Line-up:

  • Jérôme ‘Jéje’ Pellegrini – Gitaar
  • Thomas – Vocalen
  • Benjamin Droz – Basgitaar
  • Kevin Foley – Drums

Links: