Horse Latitudes – Black Soil

Horse Latitudes – Black Soil
Doomentia Records, 2013

De drone doomsters uit Finland van Horse Latitudes zijn met het album Black Soil toe aan hun derde kunststuk. Met een zingende drummer, twee bassisten en geen gitarist probeert de band zich al enkele jaren te onderscheiden.

Slechts drie nummers bevat dit album, alle drie (uiteraard) vrij langzaam. Wat direct opvalt is dat het drumgeluid nu een stuk beter is, dan op de voorganger Awakening, waar het nogal schel in de mix stond. Middels het zware geluid van de bassen en diverse geluidseffecten, wordt een behoorlijk depressieve stemming neergezet. Voeg daar het klagerige stemgeluid, met hier en daar een grom en een grunt aan toe, voor de finishing touch. Easy listening is deze muziek zeer zeker niet, maar als je er eenmaal in komt, dan laat het je niet meer los.

Met een speelduur van krap 36 minuten, waarvan dan ook nog eens vele minuten gespendeerd worden aan intro’s, is het totaalplaatje gewoon te kort voor een volwaardig album. Dat zorgt toch voor puntenaftrek. Til je hier niet zo zwaar aan, tel er dan maar tien op bij de eindscore. Het album is overigens niet verkrijgbaar op cd, wel op cassette, als download of als je er snel bij bent op LP (oplage 300 stuks).

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. Initiation/Black Soil
  2. Forest
  3. Eternal Spring

Line-up:

  • Harri – Vocals, Drums
  • Heidi – Bass, Effects
  • Vellu – Bass, Effects

Links: