Baroness – Live At Maida Vale – BBC

Baroness – Live At Maida Vale – BBC
Relapse Records, 2013

In 2012 bracht Baroness het dubbelalbum Yellow & Green uit. Dit was een koerswijziging zoals Mastodon hem met The Hunter al maakte. De smerige sludgeriffs waren verdwenen en ze waren omgeruild voor melodieuze en harmonieuze gitaarpartijen. Het album werd dan ook erg gemengd ontvangen. In augustus 2012 ontsnapte de band aan de dood in een busongeluk. De ritmesectie besloot te vertrekken na dit incident en na het herstel van John Baizley en Peter Adams is de band weer snel aan de slag gegaan met nieuwe leden.

Live At Maida Vale – BBC bestaat nog uit opnames met de oude ritmesectie. Er worden vier nummers gespeeld van Yellow & Green en de luisteraars die het geluid van dat album iets te gepolijst vonden zullen wel goed overweg kunnen met deze EP. Vooral Cocainium wordt een stuk feller en sneller gespeeld dan op het studioalbum. Instrumentaal is het heel strak maar de zang zit af en toe echt op het randje.

Degene die het materiaal van Yellow & Green eens live willen horen kunnen Live At Maida Vale – BBC eens gaan opzoeken. Deze liveopname is alleen verkrijgbaar als LP in een gelimiteerde oplage.

Tracklisting:
Baroness - Live At Maida Vale - BBC

  1. Take My Bones Away
  2. March to the Sea
  3. Cocainium
  4. The Line Between

Line-up:

  • John Baizley – Vocals, Guitars
  • Peter Adams – Guitars, Vocals
  • Matt Maggioni – Bass
  • Allen Blickle – Drums

Links: