Masteroid – MMXIII

Masteroid – MMXIII
Inverse Records, 2013

Amper een maand na het uitkomen van het debuutalbum met de weinig originele titel MMXIII heeft de Finse band Masteroid er al de brui aan gegeven. Als reden is opgegeven dat er binnen de band wanhopige en verwarrende gedachten waren en dat ze binnen dit concept niets meer toe te voegen hadden. Vreemd.

Masteroid laat zich muzikaal niet gemakkelijk vangen. Als basis ligt er een stevige stonerondergrond, maar er zijn ook diverse doom-achtige stukken en ook power metal wordt niet geschuwd. Dan heb je ook nog de vocalen, die in het Fins gebracht worden, welke alle kanten opvliegen. Normaal gezongen, krijsend, brullend en schreeuwend. Binnen een nummer wordt dit ook om de haverklap afgewisseld, hetgeen regelmatig een zeer onrustig gevoel geeft. Dat is eigenlijk best wel jammer, want muzikaal is er gewoon sprake van prima up-tempo nummers met een lekker ruw gitaargeluid.

Met een betere zanger zou er zeker een hoger cijfer uitgerold zijn. Aan de andere kant hoeven we ons daar nu niet meer zo druk om te maken. De band is immers niet meer.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. Apinoista Petollisin
  2. Minä Kerään Kuonaa
  3. Lopun Jumalat
  4. Vihan Laineet
  5. Pimeys Orjuuttaa
  6. Lakikivili
  7. Vanhan Testamentin Psykopaatti
  8. Kuumotus

Line-up:

  • Tommi Ojansivu – Vocals
  • Tero Pantsar – Guitars
  • Janne Vornanen – Bass
  • Ville Salonen – Drums

Links: