Explosion Technology – ??????????

Explosion Technology – ??????????
Artificial Sun, 2013

“Manifestatie”, dat zou de titel betekenen. Of het daarnaar vernoemde debuut daadwerkelijk voor een explosie gaat zorgen, dat durven we nu al met zekerheid te ontkennen. Deze Oekraïense band mag zichzelf dan manifesteren als “alternative industrial metal”, daar schuilt evenveel waarheid in dan dat er goudpotten onder regenbogen staan.

Drums die trage rapritmes spelen, monotone dreunriffs die hetzelfde doen, strofes met gedistorteerde bassen die ook al hetzelfde doen… dat moet nu-metal zijn. En ja hoor, daarna beginnen de rapstrofes. Soms Marilyn Manson-achtige voordrachten, dan Cavalera-gebrul en telkens in onverstaanbaar oostblokgebrabbel. In de cleanere refreinen herken je de witte reus en de Braziliaanse analfabeet opnieuw, enkele gedigitaliseerde uitzonderingen daargelaten. Nog meer ergernis haspelt er uit desastreus kleurloze uitklinkgitaren, met hier en daar wat impotente Ektomorf-grooves. Sluipt er dan toch iets in dat je als tempo zou kunnen benoemen, dan is het andermaal Soulfly-achtig. Robotachtige powercharges doen iets mechanischer klinken dan de meeste nu-metalselderij, de desolate samples en een paar van de sound effects willen zelfs wel eens veelbelovend zijn. Al weet je natuurlijk wat een laag gestemde bananenmoessmeersels en walgelijk laagbijdegrondse rapmetal erop gaat volgen.

Ze zijn in ieder geval belachelijk genoeg om op Graspop naast Limb Bizkit, Korn, P.O.D. en andere Papa Roach‘es te figureren. Net als voornoemde festival is dit een belediging voor al wat echt metal in het hart heeft. Dat ze hun explosieve technologie dus gerust eerst even op zichzelf uittesten.

Tracklisting
ExplosionTechnology-Manifestation

  1. ?????
  2. ?????? ????
  3. ?????? ?? ?????
  4. ??????? ?????
  5. ?? ?????????
  6. ???????
  7. ??????? ? ???????
  8. ?? ??? ???????
  9. ??????????

Line-up:

  • Andrej Andreev – Basgitaar, Vocalen
  • Artem Lukienko – Gitaar, Programmings
  • Vladislav Alandarev – Drums

Links: