Extrema – The Seed of Foolishness

Extrema – The Seed of Foolishness
Fuel Records, 2013

Ik voelde veel na de toebedeling van de Extrema-promo maar blijheid zat er niet tussen. Deze Italiaanse band gaat al mee sinds 1986 en haalde nog nooit mijn playlist. Met een logo dat lijkt op dat van Extreme (no offence) en een vaste stek in de uiterste uitverkoopbak bij de tweedehandszaak heb je natuurlijk weinig reden tot festiviteit. Hoe dan ook, Extrema, album nummer zes.

Schrok ik me toch even een hoedje toen het allemaal nog zo erg niet bleek te zijn. Nee, een echte rode draad zit er niet in, klopt, en een eigen stijl herken ik er niet in. Bij Extrema weet men gelukkig wel hoe je een potje stevige metal moet spelen. Progressieve thrash/power metal met Pantera-grooves en een laagje NWOAHM (spring op en neer), hier en daar gevoed met Meshuggah-gitaarlijnen voor de core. Dat alles in een opgepompte productie die lekker vol klinkt en alle gaten opvult met gedreun en geronk, alleen de holle basgitaar kon een stuk beter.

Wie verlangt naar een opgefokte thrashversie van Channel Zero die kan zeker terecht bij Extrema. Niet fris, maar wat is dat wel nog in deze weersomstandigheden? Tussen haakjes: die video hierboven is zeker hun beste nummer niet, eerder een van de vullers.

Tracklisting:
Extrema

  1. Between the Lines
  2. The Politics
  3. Pyre of Fire
  4. The Distance
  5. Ending Prophecies
  6. Bones
  7. Again and Again
  8. Deep Infection
  9. Sick and Tired
  10. A Moment of Truth

Line-up:

  • Tommy Massara – Guitars
  • Gianluca Perotti – Vocals
  • Paolo Crimi – Drums
  • Gabri Giovanna – Bass

Links: