Loading Data – Double Disco Animal Style

Loading Data – Double Disco Animal Style
Deadlight Entertainment, 2013

Multi-instrumentalist Alain Johannes produceert al dik vijftien jaar vette platen. Ook voor de Parijse band Loading Data, waarmee hij zojuist trots Double Disco Animal Style heeft uitgebracht. Heavy rock vol met grooves en desertrock-invloeden. Gebouwd op robotachtig klinkende ritmes, dertien tracks verfijnde muziek. Onderaan deze lap tekst een ogenschijnlijk rare line-up, maar specifiek bij dit album trok het viertal van oorsprong een doos gastmuzikanten open.

Ikzelf mag het geluid graag vergelijken met de overall sound van The Editors. Het zware cleane stemgeluid van Patrón werkt hier erg aan mee. Met een schwung van het stemgeluid van Elvis Presley en de frontman van Volbeat, maar toch uniek. Qua melodie liggen de verhoudingen wel anders dan bij bovengenoemde band, waar Loading Data haar heavy rock doorspekt met stonerinvloeden. Uitstapjes naar de psychedelische groove rock door middel van uitmuntende gitaarriffs die ook verwijzen naar de goede oude tijd met enig bluesinstinct zijn ook alom vertegenwoordigd op dit nieuwe werk.

Straight forward sexy (‘Hey little girl i wanna love your brains out’)- hardrock, gespeeld met plezier en niet overdreven serieus. Ritmes en structuren waar de meeste rockers zich wel in kunnen vinden. Ik zie dan ook geen enkele reden om deze plaat af te kraken. Ik denk dat een band als deze het dan ook fantastisch zou doen op festivals als Pinkpop, Rock Werchter of Lowlands.

Tracklisting:
Loading Data - Double Disco Animal Style

  1. Double Disco Animal Style
  2. Give The Rat A Name
  3. Teeth And Tongue
  4. Butterfly Shelf
  5. So High
  6. Hanging Low
  7. Round And Round
  8. Mezzoven
  9. Gift
  10. Allright
  11. I’m Not Gonna Take It
  12. Midnight Situation
  13. On My Heart

Line-up:

  • Patrón – Vocals, Bass, Guitars, Keyboards
  • Robin Vieville – Drums
  • Adam Keller – Drums
  • Nick Oliveri – Vocals
  • Hoss Wright – Drums
  • Alain Johannes – Backing Vocals, Drums, Keyboards, Bass, Guitars, Tequila Shots
  • Matt Vatimbella – Drums, Guitars, Bas

Links: