Badmotorfinger – It’s Not The End

Badmotorfinger – It’s Not The End
Logic(i)Logic Records, 2013

Begonnen als coverband met een indrukwekkende livegeschiedenis, nu een volwaardige studioband met nog steeds de potentie om live te blijven overtuigen. Grappig dat het artwork van deze hardrockplaat een icoon van “Parental Advisory – Explicit Content” bevat. Ik ken heel wat bands die het harder nodig hebben. De bandnaam is overigens vrijelijk overgenomen van het bekende Soundgarden-album.

Badmotorfinger - It’s Not The End1

Geen ingewikkelde thema’s, relatief simpele songteksten (met enkele uitschieters die wat dieper gaan, Afterlife en The Beginning Of The End bijvoorbeeld), en vooral geen opnamestudio-extra’s. Deze rasechte liveband wilde de atmosfeer van het live spelen vastleggen op deze schijf met een poging tot dikke hardrockgrooves en pompende hardrockdrums, meerstemmige meezingrefreinen en aansporing tot kopschudden. Dat het kwintet zijn roots heeft in coveren is misschien wel terug te horen in het eigen werk, maar ook de aangemeten bijnamen uit het verleden zijn nog steeds in gebruik. Zanger Il Reverendo klinkt met een beetje extra fantasie als James Hetfield (luister Brand New Day) in de tijd dat Metallica nog stevige metal maakte en ondanks dat dit één van de stevigere hardrockbands is van het Logic(i)Logic label, hebben ze dit wiel niet zelf uitgevonden.

Ik snap wel dat het label en de band Badmotorfinger weer wil promoten als het nieuwe beste op hardrockgebied, ik denk dat veel recensenten met mij het een vrij oninteressante schijf zullen vinden. We kunnen niet eenmaal niet vol lof over elke band schrijven, mits we alles aan elkaar zouden liegen. Uit de tweede alinea hierboven moet je goed op kunnen maken wat voor muziek je voor de kiezen krijgt en daar is genoeg van te vinden. Behalve een extra release biedt het schijfje een normale en gemiddelde luisterbeurt.

Tracklisting:
Badmotorfinger - It’s Not The End

  1. Introduction
  2. The Fear
  3. Ghost
  4. Ride The Storm
  5. Loser
  6. NIghtmares
  7. Brand New Day
  8. No Second Chance
  9. Afterlife
  10. Beginning Of The End
  11. Rebel
  12. Inside Insanity
  13. Rock ‘N’ Roll (Motörhead Cover)

Line-up:

  • Il Reverendo – Vocals
  • Alex – Guitar
  • HeavyRico – Guitar
  • Tommy – Bass
  • Barra – Drums

Links: