Labirinto / Thisquietarmy – Split

Labirinto / Thisquietarmy – Split
ConSouling Sounds, 2013

Post-rock wordt in verschillende werelddelen gemaakt. Dat bewijst deze split van het Braziliaanse Labirinto en het Canadese Thisquietarmy.

Labirinto maakt een vorm van post-rock die voor de liefhebbers als standaard kan worden ervaren. Een rustige opbouw met echoënde gitaren die langzaam opzwelt naar een uitbarsting en weer terug gaat naar het minimale. Er moet wel gezegd worden dat Labirinto het goed in de vingers heeft zitten. De muziek wordt verrijkt met wat strijkers, synthesizers en een vibrafoon (slagwerkinstrument) waardoor het net wat gelaagder wordt.

Thisquietarmy is het eenmansproject van Eric Quach. Zijn vorm van post-rock gaat meer richting gitaarambient. Hij maakt rustgevende geluidsgolven met af en toe een uitbarsting met zeer vervormde gitaren die een vleugje shoegaze bevatten. Na een tijdje ging dit mij vervelen, het materiaal op Resurgence (zijn laatste album) vond ik een stuk sterker. World Protest is het enige nummer met een richting, hierin spelen leden van Labirinto mee.

Deze split is geen must voor de liefhebber van post-rock maar als je gewoon een lekker sfeerplaatje wil hebben ben je bij deze twee aan het juiste adres.

Tracklisting Labirinto:
Labirinto / Thisquietarmy - Split

  1. Tahrir
  2. Diluvium
  3. 11 Palmos

Tracklisting Thisquietarmy:

  1. Eclipse
  2. Paths To Illumination
  3. World Protest
  4. Abandonment

Line-up Labirinto:

  • Erick Cruxen – Guitars, Effects
  • Rafael Zenqrini – Guitars, Lapsteel
  • Muriel Curi – Drums, Synthesizers
  • Ricardo Pereira – Bass
  • Luis Naressi – Guitars, Synthesizers

Line-up Thisquietarmy:

  • Eric Quach – Guitars, Effects, Bass, Synthesizers, Drum Programming

Links: