Altars – Paramnesia

Altars – Paramnesia
Nuclear Winter Records, 2013

Ah fijn, een death metal-plaatje uit Australië. Tegenwoordig is dat echt een lieve lust, die stroom blubber vanuit de onderkant van deze aardkloot. Altars is een nieuw gegeven, dit is de debuutplaat, na wat demomateriaal dat de band eerder uitbracht.

Meteen wordt duidelijk dat deze death metalband Australisch is. In typische lompe occult-/bestial-blackend death metal-stijl dondert de herrie onder je voeten door. Altars verschilt in die mate van zijn soortgenoten in het gebruik van bijna orthodoxe black metal-aandoende intermezzi van akoestische sfeermakerij en technische plotwendingen, zonder enige vorm van pretentie. Dat haalt de driftigheid er wat uit en zorgt voor breedte en diepgang, al is dat voor mij geen blijmaker. Ook de Hate Eternal-blasts zijn ietsje te tikkend, ook al contrasteert het netjes met de brommende bassen.

Het is geen Abyssal of Portal, dit Paramnesia, en dat moet ook niet. Een nummer als Solar Barge maakt namelijk voldoende indruk om de naam Altars niet meer te vergeten. Geef het een kans, zou ik zo zeggen.

Tracklisting:
Altars

  1. Mare
  2. Terse
  3. Khaz’neh
  4. Solar Barge
  5. Husk
  6. Descent (Paramnesia, part I)
  7. Gibbous (Paramnesia, part II)
  8. Ouroboros (Paramnesia, part III)

Line-up:

  • Tony Dando – Guitars (lead & rhythm)
  • Grant Stacey – Vocals
  • Andy Slade – Guitars (lead & rhythm)
  • Conor Harkness – Drums
  • Nathan ‘Sparx’ Lamb – Bass, Vocals (backing)

Links: