Hell – III

Hell – III
Pesanta Urfolk, 2013

Het bijzonder interessante label Pesanta Urfolk brengt het III-album van Hell opnieuw uit, voor al wie te laat was om de cassette te kopen die vorig jaar uitkwam. Dit Amerikaanse Hell maakt lange nummers vol doom, drone, sludge en black metal. Op dit III staan er twee, volledig door ene M.S.W. in elkaar gestoken.

De opeenvolging van scenes is een belangrijk aspect van dit Hell. Op Decedere gaat het van Earth-achtig akoestisch gitaarspel over naar doom, ruwe depri/atmosblack en daarna op de terugweg. Het lange nummer loopt over in verschillende stukken die onderling verschillen in uitvoering, soms wordt dezelfde passage gespeeld in een slomo black metal-afstelling, soms met een Black Sabbath stoner-/doom-gitaarafstelling. Het heeft zijn momenten, maar je echt bij de ballen grijpen doet het niet over de ganse lengte van de plaat.

Het tweede nummer – Mourn – kent eveneens het prairie-postrock begin, maar gaat al snel over in drone, drone zoals Sunn O))) die verfijnd heeft. Het wordt een duister en meeslepend schouwspel zonder excessen. Een groeier wellicht, voor de slapeloze nachten.

Tracklisting:
Hell

  1. Mourn
  2. Decedre

Line-up:

  • M.S.W.

Links: