Hollow Haze – Countdown to Revenge

Hollow Haze – Countdown To Revenge
Scarlet Records, 2013

Hollow Haze? Nooit van gehoord. En toch, die stem, die komt me zo bekend voor! De promosheet brengt raad, voor hun vijfde album hebben deze Italianen namelijk Mister Fabio Lione opgenomen, voor mij nog steeds dé frontman van Rhapsody. Hollow Haze bevindt zich in dezelfde muzikale wateren.

Het is allemaal niet zo symfonisch en neoklassiek, maar met zijn power en progressiviteit komt Hollow Haze toch een gans eind. Het is allemaal wat subtieler, minder complex, ja, zelfs tradioneler. Countdown To Revenge doet me in grote mate denken aan een dubbelbas-aangedreven (weliswaar met variaties op het galopthema) Judas Priest meets Iron Maiden, met lichte symfobombast. De bombast is wel degelijk nodig, en erg smakelijk. De harde tussenslagen in Still Alive bijvoorbeeld, een toonbeeld van hoe het allemaal klinken moet, zonder zeemzoeterigheid. Wie had ooit gedacht Fabio Lione Life Has No Meaning te horen zingen? Ik alvast niet!

Het power metal-genre heeft me nog niet echt kunnen verrassen dit jaar, Hollow Haze is dan ook mijn voorlopige climax als het op power metal aankomt. Wie een voorkeur heeft voor dit soort muziek kiepert best vijf frisse punten in het totaalbad.

Tracklisting:
Hollow Haze

  1. Room 212
  2. Watching in Silence
  3. Still Alive
  4. No Rest for the Angels
  5. Life Has No Meaning
  6. We Must Believe
  7. The Answer
  8. Il Tempo del Fuoco
  9. A Fading Angel’s Life
  10. Countdown to Revenge
  11. The Gate to Nowhere…

Line-up:

  • Dave Cestaro – Bass
  • Camillo Colleluori – Drums
  • Antarktica and The Wintermoon Orchestra – Keyboards, Orchestrations
  • Nick Savio – Guitars
  • Fabio Lione – Vocals

Links: