These Hearts – Yours To Take

These Hearts – Yours To Take
Victory Records, 2013

Mierzoete popcore, dat spul van These Hearts. Gelukkig is het een combinatie van grove hardcore, punk én pop, anders was ik sneller afgehaakt. Het herinnert me aan een decennium terug, Sum 41, Zebrahead en dat soort highschool punkbandjes, in modernere tijden zou het New Found Glory of All American Rejects zijn, al gooit These Hearts met vlagen beukende stukken core in hun mixer.

Goed toonbeeld van deze combinatie is het nummer Psycho, dat eerst een kleine twee minuten het schoolvoorbeeld is van vrolijke licht gedistortioneerde gitaarmuziek, kinderachtige pubervocalen en de eeuwige refreinen met backingvocals. En dan, luttele tientallen seconden dikke breakdownpatronen en zware semi-grunts om vervolgens even makkelijk weer terug te schakelen naar de punkpop. Het album was vijftien punten meer waard geweest als de band louter de hardcore had gespeeld.

De schijf staat dus vol met allerlei verschillende structuren waarin invulling wordt gegeven aan hardcore en punkerige pop. Hardcore met punkvocalen, punk met grunts, vlammende hardcore (die wonder boven wonder soms echt verbazend is), saaie popi-jopi puberpunk. Ik lees dat het vorige werk vele malen slapper was en met een dubbele dosering gezoet, dus moet dit wel een knalplaat zijn… Smaken verschillen. Als ik me niet vergis is het ook nog een fijne Christelijke onderneming, hallelujah!

Tracklisting:
These Hearts - Yours To Take

  1. This Is Love (Feat. Bert Poncet)
  2. The Inconvenience
  3. Psycho
  4. Miserable
  5. Been Through Hell
  6. Last Man Alive
  7. Birds Of A Feather
  8. Undecided Story
  9. War
  10. LOTR
  11. Never Mind Me

Line-up: