Valient Thorr – Our Own Masters

Valient Thorr – Our Own Masters
Volcom Entertainment, 2013

Onbetwist Uw Valient Thorr-specialist! Dit is alweer de vierde cd op rij van deze heren die ik hier mag bespreken. Waarom? ”Rock moet rollen” is mijn devies en dat doet de muziek van deze gasten absoluut.

Heavy rock/ heavy metal met classic rock- en punkinvloeden, lekkere muziek wel met pakkende refreinen en schreeuwerige zang. Dat is al sinds 2001 het handelsmerk van Valient Thorr en dat is op dit zesde studioalbum niet anders. Topniveau is het niet en ontwikkeling zit er maar weinig in. Constante, hoge kwaliteit, zeker nadat men vanaf het vierde album ook de productie en mix goed onder controle lijkt te hebben. Weinig nieuws onder de zon met Our Own Masters en eigenlijk kan je dat ook opvatten als goed nieuws.

Zowel instrumentaal als vocaal worden behoorlijke prestaties geleverd, er zit variatie in het muzikale aanbod en het swingt flink van begin tot einde. Het kan aan mij liggen maar ik denk dat ze over het geheel genomen wel iets ruiger tekeer gaan op dit nieuwe album. Genieten voor de liefhebber dus. Scherpe en pittige gitaren, hoog tempo en punkerige zang, gewoon het zoveelste stukje lekkere rock/metal van deze heren. Lang zullen ze leven. En mocht je nog twijfelen luister dan vooral eens naar het uiterst smakelijke en snelle nummer Crowdpleaser. Veel meer weet ik er niet over te zeggen, maar dit wordt ongetwijfeld vervolgd over een jaar of twee.

Tracklisting:
valient thorr 6

  1. Immaculate Consumption
  2. Master Collider
  3. Manipulation
  4. No Strings Attached
  5. Life Hands You Demons
  6. Torn Apart
  7. Cerberus
  8. Good News Bad News
  9. Insatiable
  10. Crowdpleaser
  11. Nervous Energy
  12. Call Off the Dogs

Line-up:

  • Valient Himself – Zang
  • Eidan Thorr – Gitaar
  • Voiden Thorr – Gitaar
  • Dr. Professor Nitewolf Strangees – Bass
  • Lucian Thorr – Drums

Links: