Science of Sleep – Exhaust

Science of Sleep – Exhaust
Bastardized Records, 2013

Best wel ferm dat een Duitse nieuwkomer als Science of Sleep, waarvan de leden geen enkele metalachtergrond schijnen te hebben, meteen zo sterk debuteert. Deze deathcoreband heeft het heel goed voor elkaar.

Ik kan er niet meteen mijn vinger op leggen, op de sterkte en kracht van Science Of Sleep. In tegenstelling tot veel Amerikaanse tegenhangers overdrijven ze niet met hun machinegeweerblasts, krijsen ze vrij weinig en doen ze ook niet erg hun best om origineel uit de hoek te komen. Wat ze dan wel doen? Gewoon lomp en bruut hakken met occassionele grooves en een eenzame gillende arpeggio. Hier en daar een extreem strakgetrokken hakgitaarpartij die amper natuurlijk klinkt, het kan de pret echter niet drukken. Wanneer daarbij nog eens sfeervolle gitaarlijnen, Decapitated-solo’tjes en enkele kleine geluidsmuurtjes opgetrokken worden dan wordt ik daar persoonlijk al erg blij van. Meest van al houd ik van de laaggestemde leadgitaar in combinatie met de diepe deathgrunt en de Meshuggah-/Decapitated-creativiteit in het vrije gitaarspel. Exhaust klinkt zowaar beluisterbaar voor de gemiddelde death metal-liefhebber, in tegenstelling tot de meeste gillende broekventjes-core uit de US of A.

Goed spul voor de brutere deathcore-fan, voor wie de death primeert op de core. Hou je van Moker, dan is het geen kwade zaak om dit ook eens aan te doen. Ook Carnifex-fans zouden dit blijkbaar lusten. Luistertip en grote aanrader: 7-30-7. Vermoeiend spul, die titel is geen leugen.

Tracklisting
Science of Sleep

  1. Exhaust
  2. 7-30-7
  3. Annihilate & Revive
  4. Misgovernment
  5. Witness
  6. Dogma
  7. Bonesmen
  8. Oppressor
  9. Parasites
  10. Auri Sacra Fames

Line-up:

  • Philipp Heinemann – Bass
  • Marcus Jasak – Vocals
  • Sven Weber – Guitar
  • Nils Reuter – Guitar
  • Dennis Kosinski – Drums

Links: