Jef Scott – Ten Stories

Jef Scott – Ten Stories
Yesterrock, 2013

Ten Stories kwam officieel in 1986 uit, althans, dat was de bedoeling. Een gelimiteerde oplage lp’s werd als promo verspreid, de officiële release van het album ging nooit door. De plaat was een zeldzaamheid, maar dankzij de moderne techniek is er nu een geremasterde uitgave op compact disc verschenen.

Ik heb gemengde gevoelens bij de plaat. Ik was lang in de veronderstelling dat dit een bandje anno 2013 was, die een extreem revivalgeluid kon wegzetten en had dan ook in eerste instantie een andere review geschreven (dit is versie 2.0). Overenthousiast over het authentiek klinkende album, alsof het in de jaren tachtig is opgenomen… Maargoed, nu blijkt dat ook zo te zijn. Dus nu rest de vraag: is het nog interessant om uit te brengen?

Even in het kort dan, want ik heb Jef Scott duidelijk niet in mijn collectie oude platen staan terwijl half Nederland misschien wel weet over wie ik het heb. Jarenlang frontman van de Jef Scott Group, er rinkelt bij mij nog geen belletje, en een kleine hit met de groep The Men. Nog steeds echoot het in de spelonken van mijn brein.

Ik denk dat als je heden ten dage nog regelmatig zeventiger en tachtiger jaren luistert, je zo je favorieten zal hebben. Of je moet, net zoals ik, ongeveer fan zijn van alle hits die Arrow Classic Rock vroeger ook draaide. Van The Rolling Stones tot Neil Young, krakers van Paul King en REO Speedwagon (overigens dezelfde drummer als op deze plaat)… Dus, wat mij betreft, als je Jef Scott altijd al hebt gemist in je playlist golden oldies, dan kun je het best zo houden, dan mis je niets, hou het bij de klassiekers. Heb je verzamelwoede en was je altijd al fan van de man, vul je collectie aan.

Tracklisting:
Jef Scott - Ten Stories

  1. One By One
  2. I Watch My City Sleep
  3. Mega-Millionaire
  4. You Are The Only One
  5. Relative To You
  6. Graceland
  7. Only You
  8. Waiting Fo A Day Of Happiness
  9. I’m Only Sleeping
  10. New Found Pounder
  11. It’s Not Funny Anymore

Line-up:

  • Jef Scott – Vocals, Guitars, Bass
  • Jeff Forehan – Keyboards
  • Jay Schellen – Drums
  • Bryan Hitt – Drums

Links: