Invasion – And So It Begins

Invasion – And So It Begins
Pure Steel Records, 2013

And So It Begins is een passende titel voor een band die zijn debuut uitbrengt.
De thrash die dit Zweedse trio brengt zal de liefhebbers van Destruction in vervoering gaan brengen. Het stemgeluid van Tömte en zijn blafferige manier van zingen komen dicht in de buurt van wat Schmier doet. Oorlogsgerelateerde teksten worden hierop ondersteund door muzikaal geweld en dat zorgt voor een vernietigende impact. De drums klinken als voorbij marcherende soldatenlaarzen en de riffs die worden afgevuurd lijken op mitrailleurvuur wat met dodelijke precisie en accuraatheid zijn doel bereikt.

Er zit genoeg old-school feeling in de muziek die door de goede productie modern klinkt, hetgeen ook weer bijdraagt aan de bruutheid van de muziek. Daarnaast bevatten de gitaarpartijen van Kalle Sundin (die ook in Gehenna actief is) genoeg melodie om zich na enkele keren luisteren in je geheugen te hebben genesteld. Opvallend is dat Invasion, op een enkele dive-bomb tremelo na, geen gitaarsolo’s speelt.

Invasion blinkt niet uit in technisch vernuft maar weet precies waar een goede thrashsong aan moet voldoen. Het artwork draagt bij aan de algehele sfeer van vernietiging en destructie en daarmee is het totaalplaatje af.

In de vele thrash-cd’s die er, dankzij de opleving van het genre enkele jaren geleden, maandelijks uitkomen is dit er een die zeker niet onderdoet voor hedendaags genre-genoten.

Tracklisting:
Invasion - And So It Begins

  1. Intro
  2. And So It Begins
  3. Prophecy
  4. Dystopia Arise
  5. Incoming
  6. 50 Megatons Later
  7. Aftre The Disaster
  8. Unholy Grouds
  9. Invasion
  10. A World Gone Dead
  11. Day After Doomdsday
  12. Let The First Bomb Fall

Line-up:

  • Andreas Tömte – Vocals, Bass
  • Kalle ”Charles” Sundin – Guitars
  • Martin ”Metal” Svenson – Drums

Links: