Epta Astera – Semper Reformanda

Epta Astera – Semper Reformanda
Eigen beheer, 2013

Dit is een plaatje dat ik ongetwijfeld vaker ga draaien. Behalve het feit dat een Bijbelse inslag nu ineens verdomd goed werkt, staat deze vijf tracks tellende EP ‘vol’ met romantische doom, met Gregoriaanse folk-invloeden, traditionele instrumenten, chantzang en jawel, een klokkenspel. Een item waar deze band op het vorige werk al bekend mee werd (Saligia 2009).

Behalve dat de muziek (inclusief dit nieuwe album) gratis te downloaden is van hun officiële website en de band dit ook aanspoort te doen, is het verder lastig speuren naar Epta Estera, ook het grote archief lijkt ze niet te kennen.

Het hoogtepunt van deze EP is het gebruik van de echte en originele ‘Gregorian chant’, iets wat veel andere bands verbasterd gebruiken middels elektronica of een meer Latijnse zangvorm. Ook veel bands die dit lijken te gebruiken (Septic Flesh bijvoorbeeld) doen het niet zo natuurlijk als Epta Estera.

Anyway, gooi dat in de blender met post-black metal, melancholische krijszang, synthesizer-symfonieën en klokkenspel, dan heb je het resultaat van Semper Reformanda.
Bombastisch, positief demonisch en zeer geschikt voor een kerkdienst. Mochten ze dit het kerkkoor aanleren ga ik ook weer eens op zondag naar de kerk.

Tracklisting:
Epta Astera - Semper Reformanda

  1. Solo Scriptura
  2. Solo Christo
  3. Sola Gratia
  4. Sola Fide
  5. Soli Deo Gloria

Links: