Indicative – Indicative

Indicative – Indicative
Quanat Records, 2013

En daar hebben we weer een band uit het land van de toren van Pisa, spaghetti en Ufomammut. Indicative is een Italiaans gezelschap en dit is het debuutalbum.

Het album heeft een speelduur van 74 minuten en is volledig instrumentaal. Vanaf het begin mist de drumsound wat mij betreft kracht en dan heb ik het vooral over de snaredrum. Indicative maakt math rock met veel verschillende invloeden. Zo heeft Watt69 bluesy gitaarsolo’s die daarna weer over worden genomen door hoekige ritmes die zo van Helmet hadden kunnen zijn.

Ook zal Primus vaak in de cd-spelers van de bandleden hebben gezeten, vooral de baspartijen hebben soms weg van de rare kronkels van Les Claypool. Op sommige momenten wordt de muziek erg chaotisch, de melodielijnen lopen compleet door elkaar heen.

Instrumentale rock blijft een geval apart. Indicative kan duidelijk spelen maar nergens pakt de muziek mij echt. De speelduur van dit album is sowieso veel te lang, ik merk namelijk dat na een aantal nummers mijn aandacht verslapt. Daarvoor heeft de muziek meer een richting nodig, nu gaat het heel veel verschillende kanten op.

Tracklisting:
Indicative - Indicative

  1. Watt69
  2. Elastic
  3. Why? Because…
  4. Sopeso
  5. An Indicative Experience
  6. Tuning
  7. Wolfsong
  8. Tutto
  9. St. Anthony’s Fire

Line-up:

  • Betto – Bass
  • Giancarlo – Guitar
  • Emanuele – Guitar
  • Pit – Drums

Links: