Deathstar – Beyond All Fears

Deathstar – Beyond All Fears
Radiation Noise Productions, 2013

Deathstar uit Tsjechië deelt zichzelf in bij de categorie death metal. Qua naam en artwork zit het al vrij goed. Het tweede album van deze lui is een prima afgewerkt product, niets op aan te merken, integendeel. Nu de muziek nog.

Naar Tsjechische normen is dit Deathstar enorm professioneel. Zo professioneel dat het zelfs naar metalnormen allemaal heel proper klinkt. Het is dan wel metal – geen death metal – productioneel is het transparant en steriel als popmuziek. Bij technische death metal komt dat ook voor, alleen is Deathstar niet overmatig technisch ingesteld. Deze melodische metalcore met een death metal aanpak is gepolijst en gepolierd, wat overblijft is een ongevaarlijke mengeling tussen In Flames en Amon Amarth-drumsecties. Goed voor het jonge volkje, niet voor mensen die death metal graag bruut, agressief of lomp op smaak gebracht zien worden.

Melodisch zeer degelijk, dat wel, maar death metal zou ik dit niet echt willen noemen. Fans van Heaven Shall Burn moeten dit maar eens een beurt zien te geven, die zie ik er nog fan van worden.

Tracklisting
Deathstar

  1. Intro
  2. Illusion Of Hope
  3. Phoenix Rising
  4. Beyond All Fears
  5. Intermezzo
  6. There Shall Be Blood
  7. The Reckoning
  8. Divide By Zero
  9. Intermezzo
  10. Paved With Silence
  11. Outro

Line-up:

  • Honza Richter – drums
  • Honza Pila? – vocals, rhythm guitar
  • Pavel Šev?ík – lead guitar
  • Petr Šev?ík – bass

Links: