King Conquer – 1776

King Conquer – 1776
Mediaskare, 2013

Ik ben zeker geen deathcore-lover. Er lopen echter – zoals in ieder subgenre – een paar uitstekende bands rond. Deze bijvoorbeeld, King Conquer, wiens vorige werkstukken ik graag opzet als portie pep tussendoor.

King Conquer is voor het een toonbeeld van degelijke deathcore, nog maar eens. Meshuggah/Decapitated-riffs met bijhorende aangehouden snaarsolo’s, hakkend gitaargeweld, vermoeiende -halfautomatische- machinegeweerdrumpatronen en een hoop geschreeuw en geburrel. King Conquer brengt het met een brutaal core-sausje en de nodige lompe grooves en bassdrops, zodat het een opgepompt fysiek boeltje wordt waar je niet eens diepgang in wilt zoeken. Het is technisch overweldigend en in die mate turbulent en aanstekelijk dat het één lange fitnesssessie wordt met zoveel lekkers in de overgangen en de riffs dat je actief blijft van begin tot einde.

“Chuggende” (hoe vertaal je zoiets?) nummers als Empires en Tyranny, die zijn er puur om als een losgeslagen stier slagen te vangen en uit te delen in de pit. Niet meer, niet minder. Deathcore op zijn best. Veel te luid afspelen, bij voorkeur.

Tracklisting
Deathstar

  1. A Day Late… And a Dollar Short
  2. Empires
  3. Demoralized
  4. Tyranny
  5. Dead Last
  6. Solitary Confinement
  7. Side Effects
  8. The Color Green
  9. Novus Ordo Seclorum

Line-up:

  • Chris Whited – Drums, Vocals
  • Adam Whited – Bass
  • John Byrd – Guitar
  • Derick Caperton – Guitar
  • James Mislow – Vocals

Links: