Saint Vitus – C.O.D.

Saint Vitus – C.O.D.
Season of Mist, 2013

Saint Vitus is anno 2013 gewilder dan ooit. Je mag dan ook zeggen dat het zijn cultstatus inmiddels wel is ontstegen. Goedgevulde zalen bij reünieconcerten van de afgelopen jaren en na 17 jaar eindelijk een behoorlijk goed ontvangen nieuw uitgebracht album Lillie F:65 heeft de band geen windeieren gelegd. Men trekt nieuwe fans aan, die dus ook op zoek gaan naar de eerder verschenen albums. Die zijn echter nauwelijks nog verkrijgbaar, vandaar dat het huidige platenlabel heeft besloten een heruitgave van de twee laatste albums uit te brengen, van voordat de band in 1995 uit elkaar ging. Dit zijn echter wel albums zonder de huidige zanger Wino.

C.O.D. uit 1992 is voor de gelegenheid geheel geremasterd en het resultaat mag er zijn. Waar het originele album door de productie van Don Dokken indertijd redelijk om zeep geholpen werd, lijkt het geluid nu in balans te zijn en is het gitaargeluid nu wel goed in de mix gezet. Een plezier om deze songs, met daarbij de doomjuweeltjes als Planet of Judgement en Plague of Man weer opnieuw te beluisteren. Zanger van dienst is Christian Linderson, tegenwoordig beter bekend als Chritus en actief bij Lord Vicar en Goatess. Vermeldenswaardig is verder, dat er aan deze heruitgave twee bonusnummers toegevoegd zijn. To Breed a Soldier en The Chameleon waren indertijd gesneuveld, maar bij deze dus alsnog toegevoegd. De productie is hier wel iets minder uitgebalanceerd.

Ook het album Die Healing uit 1995 is heruitgebracht. Aangezien hier verder geen bonusnummers op staan wordt die heruitgave verder niet besproken. Voor de nieuwe fans van Saint Vitus nu dus een uitgelezen mogelijkheid om deze albums gemakkelijk en voor een normale prijs aan te schaffen. Voor de fans van het eerste uur zal de heruitgave van C.O.D. vanwege de remastering het overwegen van de aanschaf waard zijn. Verkrijgbaar op cd en dubbel-lp.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. Intro
  2. Children of Doom
  3. Planet of Judgement
  4. Shadow of a Skeleton
  5. (I am) The Screaming Banshee
  6. Plague of Man
  7. Imagination Man
  8. Fear
  9. Get Away
  10. Bela
  11. A Timeless Tale
  12. Hallow’s Victim (Exhumed)
  13. To Breed a Soldier
  14. The Chameleon

Line-up:

  • Christian Linderson – Vocals
  • Dave Chandler – Guitars
  • Mark Adams – Bass
  • Armando Acosta – Drums

Links: