Permafrost – Devil Worship

Permafrost – Devil Worship
SFH Records, 2013

De vorige plaat van het Duitse Permafrost stond me in 2008 wel aan. Rauwe black, maar met diepe gronden. Devil Worship volgt dit jaar zijn voorganger Vergewaltigt & Verflucht op en het trio is ondertussen ook een viertal geworden met de toevoeging van drummer Nebelkrieger.

Permafrost valt voor mezelf wat in dezelfde schuif als Duitse projecten als Leichenzug of Wolfsmond, met melodische verfijning in een melancholisch en rauw opgebouwd weefsel van black metal. Een pak kilte dat over je heen komt met de songs die stelselmatig opbouwen maar misschien net iets te voorspelbare overgangen brengen. Toch zit het allemaal lekker op de nieuwe plaat van deze Duitsers met een ideale balans tussen slepende emotie en beukende rauwkost, een goed afgewerkte mix en een pak diepgang in de vocale klemtonen van Porcus. Wel duikt er, naar mijn gevoel, met Kraft Durch Krieg plots een hoogtepunt op met een Sturmkaiser-getinte melodieuze inbreng en een vatsige thrash-toets. Het volgende hoogtepunt, of toch zeker de vreemdere eend in de bijt, wordt gebracht met Rasierklinge waarop de band even wat diepgang brengt die in het straatje van Shining en Forgotten Tomb past. Knap gedaan en vocaal met flink wat overgave gebracht.

Een aardig staaltje black metal van de Duitsers, al is het allemaal wel herkenbaar gebracht en mocht er tussenin wat meer afwisseling schuilen. Voor wie het warm of koud krijgt van melancholische en vooral slepende songs met diepgaande melodieën is Devil Worship prima luistervoer.

Tracklisting:

Permafrost - Devil Worship

  1. …Dreaming On
  2. Kill All…
  3. Ride The Dragon
  4. Kraft Durch Krieg
  5. The Devil Is Calling
  6. Satan’s Return
  7. Life Sucks!!!
  8. Rasierklinge
  9. Outlaw Scumfuck (GG Allin cover)

Line-up:

  • Misanthrop – Guitars
  • Pervers Masturbator – Guitars, Bass
  • Porcus – Vocals, Drums
  • Nebelkrieger – Drums

Links: