The Psyke Project – Guillotine

The Psyke Project – Guillotine
Swarm Of Nails, 2013

Godverdomme wat is dit smerig zeg! Ik had de naam wel eens zien passeren maar tot nu toe zat luisteren er niet in. The Psyke Project is Deens en maakt een lompe brei met sludge, doom, drone, posthardcore, wat blackmetal en alles wat ze maar kunnen vinden in het onderste departement van de metalscene. Ze maakten vroeger blijkbaar “normale” hardcore, het is er niet aan te horen in ieder geval.

Wat een plezier is het om deze groep bezig te horen, razend logge riffs dreunen door je speakers heen, zelfs de houten kasten rammelen mee. Ook de zanger is knetterhard aan het schreeuwen met stembanden die behoorlijk naar de vaantjes klinken zonder enige vorm van gezond verstand. Dit is totaal mijn genre niet, maar tegen zoveel overtuigende catharsis kun je zo goed als niets inbrengen. De nummers zitten bovendien sterk in elkaar en gezien de context ook heel verscheiden. The End heeft best een fijne vorm van melodie in zich, Partisan klinkt dan weer hypnotiserend narcotisch met een angstwekkende herhaling van enkele frasen. Empire lijkt wel een slome sludgeversie van old school Zweedse deathmetal, gemeen tot en met. En zo gaat het maar door.

Ja, het is schreeuwen, puur lawaai en veel gedreun. Toch is het indrukwekkend lomp en hard. Fans van Rorcal moeten dit absoluut uitproberen. Uitermate lekker lawaaierig waarbij je je zelfs thuis je kledij voelt beven tegen je vel. Miljaar mijn trommelvliezen.

Tracklisting:
The Psyke Project

  1. Guillotine
  2. Death Sight
  3. The End
  4. Partisan
  5. The Mute
  6. Empire
  7. Ghost Fight
  8. Hell Is Other People
  9. When Man Became God
  10. Good For Nothing
  11. Menneske

Line-up:

  • Martin Nielskov – vocals
  • Mikkel Vadstrup Schmidt – guitar
  • Rasmus Gajhede Sejersen – drums
  • Christian Bonnesen – guitar
  • Jeppe Skouv – bass

Links: