King Kobra – King Kobra II

King Kobra – King Kobra II
Frontiers Records, 2013

In 2011 verbaasde King Kobra de wereld door niet alleen na vele jaren uit de dood op te staan maar ook nog eens een ijzersterk album af te leveren. Misschien wel het beste uit de hele carriére. Nu gaan ze daar nog eens snoeihard overheen. Het laatste werk van de mannen heet King Kobra II. De titel is weinig origineel, maar het album des te meer. Traditionele hardrock/heavy metal met uitstapjes naar power metal en AOR en blues-georiënteerde rock. Indrukwekkend, ik kan er niets anders over zeggen.

Hoe kan het zo zijn dat een middelmatige band uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw nu plotseling zo veel sterker terug komt? Volgens mij zit het geheim in de vocalen. De huidige zanger, Paul Shortino, is zo veel beter dan zijn voorgangers dat hij de band in zijn geheel optilt naar een veel hoger niveau. Traditioneel blijft het allemaal wel, maar dankzij de productie en de vocale en instrumentale prestaties van de heren van King Kobra valt er voor de gemiddelde rollator-rocker genoeg te beleven.

Pakkende songs, vrijwel geen zwakke momenten en een lekkere vette, volle sound, we worden verwend en op het gebied van de hardrock is dit absoluut een topper te noemen. Met de titels van de albums krijgen de mannen nu wel een probleem, want mochten ze weer aan een opvolger gaan werken zal er toch een originelere titel bedacht moeten worden want King Kobra III is vele jaren geleden al verschenen. In ieder geval gaat dit bij mij de komende tijd de nodige rondjes in de speler maken.

Tracklisting:
king kobra II

  1. Hell On Wheels
  2. Knock ‘Em Dead
  3. Have A Good Time
  4. The Ballad Of Johnny Rod
  5. Take Me Back
  6. When The Hammer Comes Down
  7. Running Wild
  8. The Crunch
  9. Got It Comin’
  10. Deep River
  11. Don’t Keep Me Waiting
  12. We Go Round

Line-up:

  • Paul Shortino – Zang
  • David Michael-Philips – Gitaar
  • Mick Sweda – Gitaar
  • Johnny Rod – Bass
  • Carmine Appice – Drums, zang

Links: