Mutant Squad – Titanomakhia

Mutant Squad – Titanomakhia
Susperia Records, 2013

De debuterende thrashband uit het Middellandse Zeegebied van de dag is het Spaanse Mutant Squad. Een trio prettig gestoorde thrashers dat niet bang is om wat progressieve elementen en grooves te verwerken in zijn muziek.

Mutant Squad komt uit Galicië en combineert degelijke Amerikaanse progressieve/technische thrash uit de jaren negentig met typische Exodus-pitriffs en fun ende party crossover-elementen die je bij een Anthrax terug kunt vinden. Het is een allegaartje van thrashvarianten met een laag groovend, progressief en technisch cement, dat helaas niet alle gaten dicht. Soms klinkt het wat rommelig, chaotisch zelfs. Op andere momenten is het dan weer ferm origineel. Het is alleszins gedurfd en avontuurlijk, binnen een context van old school thrash uit alle hoeken van Amerika.

Niet zomaar weer een revival-thrashband uit de warmere streken van Europa, joepie. Mutant Squad durft het aan om een “nieuwe” speelstijl te ontwikkelen met ingrediënten die al lang hun houdbaarheidsdatum achter zich gelaten hebben. Het klopt nog niet voor de volle 100%, dat kan me echter minder schelen dan dat de originaliteit me opwindt. Fijn.

Tracklisting:
Mutant Squad

  1. Overdose
  2. Dead Man Wade
  3. Rage of Ohms
  4. The Third Eye
  5. Blood Over Neo Tokyo
  6. Titanomakhia
  7. Cult of Ignorance
  8. Mutants Will Rise

Line-up:

  • Manuel De Mallos – Bass
  • Francisco Conut Alvarez – Drums
  • Pla – Guitars, Vocals

Links: