Stone Magnum – From Time…To Eternity

Stone Magnum – From Time…To Eternity
R.I.P. Records, 2013

Amper een jaar na het titelloze debuutalbum, komt de doommetalband uit Michigan, Stone Magnum, al met de opvolger op de proppen. Dat is wel erg snel binnen het doomwereldje.

From Time…To Eternity bevat zeven licht up-tempo nummers, die af en toe nog een tempoversnelling bevatten. Een lekkere zware slaggitaarsound legt de basis. Zanger Nick Hernandez heeft een cleane en klein beetje hese stem die zich vooral in de hogere regionen laat gelden. Bij het openingsnummer komt hij wat aarzelend over, maar bij de andere nummers komt hij wel goed voor de dag. Echt opzienbarend zijn de nummers niet, maar het luistert allemaal wel makkelijk weg. Beste nummer is The Gallows of Ohrdruf, maar daar is dan ook enigszins opzichtig leentjebuur gespeeld bij het Candlemass-nummer Solitude. De band zou zich wat mij betreft gerust eens mogen wagen aan het wat tragere doomwerk, voor de variatie kan dat geen kwaad.

Voor het verkrijgen van een fysiek exemplaar wens ik eenieder veel succes. Op de site van het zeer obscure platenlabel R.I.P. Records staat deze release nog niet vermeld, en gaat de bandinfo over Stone Magnum niet verder dan halverwege 2012. Dat is dan eigenlijk wel vreemd en jammer, gezien de professionele uitstraling van de vele officiële sites van de band.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. From Time…To Eternity
  2. Lonely God
  3. In Tongues They Whisper
  4. The Gallows of Ohrdruf
  5. By an Omen I Went
  6. Uncontained
  7. In the Garden of Beasts

Line-up:

  • Nick Hernandez – Vocals
  • Dean Tavernier – Guitars
  • Jim Brucks – Guitars
  • Ben Elliot – Bass
  • Brad Toth – Drums

Links: