Citizinsane – Unleash The Madness

Citizinsane – Unleash The Madness
Eigen beheer, 2013

Soms komt er een cd uit die net iets te lang duurt of waar net teveel nummers op staan. Het is dan een hele zit om zo’n cd tot het einde uit te zitten. En dan zijn er ook bands die een cd uitbrengen en waarvan je na een stuk of vijf nummers al denkt “hè, is het nou al afgelopen?” In die laatste categorie hoort Citizinsane.

Op Unleash The Madness tref je vijf nummers die allemaal thrash-georiënteerd zijn. Stuk voor stuk bevatten ze fraaie riffs en een puike solo. Centraal staat echter de groove en de combinatie van genoemde factoren maakt dat de naam Pantera regelmatig naar boven komt. Hoewel de nummers geen rare wendingen of breaks bevatten en redelijk standaard zijn opgebouwd, wordt het nergens saai. Voor een groot deel komt dit op het conto van de gitaristen die uitstekend weten te musiceren en een heavy geluid produceren. Daarnaast is de rol van zanger Steven Verstraete, die met zijn agressieve geschreeuw prima past bij de rest van de muziek, hiervoor mede verantwoordelijk.

Zonder een van de andere nummers tekort te willen doen wil ik het afsluitende Murder eruit lichten omdat zij opvalt door het verrassende begin en goede opbouw. Leuk om te zien dat de band naar een climax toe weet te werken zonder het tempo exorbitant omhoog te schroeven. Deze heren weten hoe ze je aandacht vast kunnen houden. Hiervan had ik rustig een hele cd willen luisteren.

Tracklisting:
Citizinsane - Unleash The Madness

  1. State Of Mind
  2. Love Hate Death
  3. Shades Of Grey
  4. Private
  5. Murder

Line-up:

  • Steven Verstraete – Vocals
  • Gerry Hanssens – Guitars
  • Jeroen Verwee – Guitars
  • Wouter Deseine – Bass
  • Blondie Chipz – Drums

Links: