Black Magician – The Pursuivant

Black Magician – The Pursuivant
Svart Records, 2013

Op het afgelopen Roadburn Festival vertelde zanger Liam Yates, dat Black Magician bezig was met nieuwe nummers voor een EP. Het geluid zou worden verrijkt met onder andere folk-elementen. Op zo’n moment hou ik mijn hart vast, als verstokte doommetalliefhebber. Het uur van de waarheid is nu aangebroken.

Het titelnummer opent deze EP met direct een lekkere zware riff op een laag tempo. Een goed vervolg op de nummers van het debuutalum, waarin wel enige afstand wordt genomen van het oude Cathedral-achtige geluid, zodat de band een eigen smoel krijgt. Dit wordt mede veroorzaakt door het gebruik van het Hammond orgel, dat zich nadrukkelijk laat gelden. Doom en zo’n Hammond blijkt een goede combinatie. Hierna gebeurt waar ik nou zo bang voor was. Grene Knyght is een onvervalste, nagenoeg akoestische folksong. Welke metalfan doe je hier nou een plezier mee? Afgesloten wordt er met het instrumentale Black Henbane, een song op volle snelheid met een hoofdrol voor de Hammond. Het lijkt bijna net een jamsessie van Deep Purple anno 1971. Hiermee is na bijna 14 minuten de EP afgelopen.

Conclusie is, dat dit een korte en onevenwichtige EP is. Of het geweldige titelnummer voldoende reden is voor de doommetalfan om tot aanschaf over te gaan? Aan de fans het laatste oordeel!

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. The Pursuivant
  2. Grene Knyght
  3. Black Henbane

Line-up:

  • Liam Yates – Vocals
  • Kyle Nesbitt – Guitars
  • Jonathan Fletcher – Hammond Organ
  • Paul Robertson – Bass
  • Jay Plested – Drums

Links: