Psy:Code – Cause And Neglect

Psy:Code – Cause And Neglect
Mighty Music, 2013

Het Deense Psy:Code is één van de meest beloftevolle moderne metalbands uit Denemarken en deed al een pak voorprogramma’s voor bekende bands. Ze worden niet alleen als moderne metalband gezien trouwens, ook als moderne hardcoreband. Daar valt iets over te vertellen.

Dit is namelijk een hybride tussen hardcore en metal, vooral vocaal en groovegewijs komt de hardcore naar voor. Verder is de sound zodanig stevig strakgetrokken, met een overdaad aan denderende drums, dat het weinig uitmaakt of je dit nu metalcore, hardcore of zelfs melodische death metal noemt. Jacob Hansen heeft Cause And Neglect een relatief industriële/cybermatige sound meegegeven en in dit geval valt dit onder de pluspunten te catalogeren. Een constante stroom aan gediversifieerde frequenties met veel laaggestemde grooveriffs komt je tegemoet, inclusief de zang die het gelukkig allemaal levendig en humaan houdt.

Dit werk valt ergens tussen de moderne Franse industrial melometal en het oude werk van Raunchy. Dat kan slechter, en met wat meer emotionaliteit en herkenbare refreinen zal de score alleen maar oplopen.

Tracklisting:
Psy:Code

  1. No-100
  2. My Sick Redemption
  3. Creator-Destroyer
  4. Open for the Taking
  5. First in Line
  6. Trapped in Time- Stretched
  7. The Sky is the Limit
  8. Hellish Tensions
  9. Speak Up
  10. Above
  11. Senseless Patterns
  12. The Source of Light

Line-up:

  • Schou – Vocal
  • SteiN – Guitar
  • JezpR – Guitar
  • Dag – Bas
  • Gøtsche – Drums

Links: