Desolator – Unearthly Monument

Desolator – Unearthly Monument
Hellthrasher Productions, 2013

Deze jonge vogels komen uit Stockholm en presenteren via Hellthrasher Productions hun eerste plaat. Zweedse deathmetal, daar mag je me doorgaans ’s nachts voor wakker maken. Kijken of het kwartet achter Desolator dit voortaan ook mag doen met Unearthly Monument.

Allereerst maar eens een stukje over het totaalgeluid van dit album. Bewust of onbewust krijgen de heren het namelijk voor elkaar om heerlijk primitief door de speakers te denderen. Met name aan het drumgeluid lijkt weinig gesleuteld te zijn. Veelal uptempo blazen ze binnen vijftig minuten de ene naar de andere rauwe track erdoor, waarbij vermeld moet worden dat het hier niet om typisch Zweedse deathmetal gaat, maar eerder een door thrashritmes aangedreven hybridevorm die er wel degelijk mag wezen. De agressieve grunts maken het extra true en de riffs zijn hoorbaar afkomstig van een gepassioneerd duo dat simpelweg deathmetal wil maken.

U hoort het al. Dit is enerzijds te inwisselbaar voor woorden, maar mede hierdoor is dit weggelegd voor de grote groep deathmetalfans die maar geen afstand kunnen doen van hun Incantation– of antieke Vader-shirt. Voor dit soort mensen is dit weggelegd, ondanks (of dankzij) het feit dat het totaalgeluid demo-vormen aanneemt en het lang niet overal even strak ingespeeld is. Gewoon een lekker plaatje. Niets meer, niets minder.

Tracklisting:
Desolator - Unearthly Monument

  1. Thy Flesh Consumed
  2. Desolated
  3. Gravefeast
  4. Mass Human Pyre
  5. Infernal Gathering
  6. Feeding Frenzy
  7. The Triumph of Death
  8. Bludgeoned, Beaten and Berated
  9. Second Killing of Christ
  10. Impaled
  11. Age of Annihilation
  12. Antimortem Autopsy

Line-up:

  • Victor Parri – Drums
  • Stefan Nordström – Guitars, Vocals
  • Joakim Rudemyr – Guitars, Vocals
  • Jonas Bergkvist – Bass, Vocals

Links: