Lucid Dreaming – The Chronicles Pt. I

Lucid Dreaming – The Chronicles Pt. I
Limb Music, 2013

Opnieuw een metalartiest die zijn Kronieken omzet in muziek. Deze keer is het Till Oberboßel, gitarist van het best sterke Elvenpath, een melodische power metal-band met veel fantasie. Dit is zijn eerste solopoging.

Till nam op deze plaat enkel de gitaar ter hand, het zingen liet hij over aan een hoop gastmuzikanten die mij allemaal onbekend zijn. Ook de andere gasten, die de instrumenten ter hand namen ken ik niet. Wellicht was het een goede zaak voor hem geweest om niet zelf te zingen, maar als ik na The Chronicles Pt. I één iets geleerd heb dan is het dat gitaristen ook moeite hebben met de juiste gastzangers te vinden. Meer dan eens heb ik hardop de zang zitten vervloeken op dit album. Soms is het ronduit irritant (The Quest for the White Pig), op andere momenten is het precies een spreekbeurt waarbij de zanger de tekst bijna tegen zijn zin staat in te spreken op een zangerige manier. Bij wijlen is het echt dramatisch. Till is daarbij ook duidelijk een gitarist die zin heeft om refreinen te vullen en passioneel te keer te gaan, in de strofen raakt hij amper zijn gitaar aan en krijg je niet meer dan simpele ondersteuning van de o zo leuke “zang”. Neen, leuk is het niet.

Till man, je speelt bij momenten erg frivool en virtuoos gitaar, doe het de volgende keer een album lang zonder vocale bijdrages. Meer kan ik er echt niet over zeggen.

Tracklisting:
Lucid Dreaming

  1. Introduction
  2. Motherless Child
  3. The Quest for the White Pig
  4. Side by Side
  5. To Caer Dathyl
  6. Swords for Prydain
  7. Land of Darkness
  8. Where Evil Rides
  9. The Price
  10. No Turning Back
  11. Farewell

Line-up:

  • Till Oberboßel – guitar

Links: