Facebreaker – Dedicated To The Flesh

Facebreaker – Dedicated To The Flesh
Cyclone Empire, 2013

Een aardig productief gezelschap, dit Facebreaker. Toch werd het na drie jaar tijd voor een nieuwe langspeler. De vierde inmiddels, genaamd Dedicated To The Flesh. De titelverklaring vindt u overigens direct terug in het artwork. Alleraardigst. Zweedse bulldozer-death… laat maar komen.

Er zijn niet veel bands met een naam die zo goed bij de desbetreffende muziek past. Facebreaker is dus een uitzondering. De typisch Zweedse kettingzaagsound in combinatie met hardnekkig stampende ritmes zorgen ervoor dat je fontanellen spontaan afstand van elkaar doen, terwijl de kenmerkende grunt van Karlsson (Scar Symmetry) het werk afmaken. Schedelsplijtend dus. Door zijn krachtige, karakteristieke grunts valt de band op frisse wijze buiten de boot der Grave– en Dismember-klonen. Een heugelijk feit, want hierdoor stijgt het totaalplaatje wel degelijk boven de grijze massa uit. Zo goed als continu is het loodzware, midtempo death metal wat je gehoorgangen in dendert. Uiteraard is het wel zo dat alles al wel eens gedaan is, maar het moet gezegd worden dat Facebreaker het wel enorm lekker uitvoert allemaal.

Net als op eerdere platen, zorgen de solo’s voor wat diversiteit in het bulderende geheel en zodoende zijn tracks als (onder andere) Mutilator en Legion of Doom de aanraders op deze plaat. Voor fans van eerdergenoemde bands.

Tracklisting:
 Facebreaker - Dedicated To The Flesh

  1. Meat Freak
  2. Dedicated to the Flesh
  3. Catacomb
  4. Zombie Flesh Cult
  5. Mutilator
  6. Nuclear Outbreak
  7. Hellmaster
  8. Carving For Brains
  9. Swarm of Zombies
  10. Legions of Doom
  11. World Cremation
  12. Tomb of the Hungry Dead

Line-up:

  • Jonas “Jonte” Magnusson – Bass, Vocals
  • Mikael “Kniven” Wassholm – Drums
  • Janne Ivarsson – Guitars
  • Roberth “Robban” Karlsson – Vocals
  • Mika Lagrén – Guitars, Vocals

Links: