Inhumate – Expulsed

Inhumate – Expulsed
Grind Your Soul, 2013

Grind! Ik had er net zin in, en toen werd ik op mijn wenken bediend door het Franse Inhumate. De band bestaat inmiddels ruim twintig jaar en Expulsed is langspeler nummer zes. We rossen er even zeventien nummers doorheen in nog geen half uur.

Vergelijkingen maken is vrij makkelijk wanneer het om grindcore gaat. Het genre moet het doorgaans niet van originaliteit hebben en zodoende komen welgerespecteerde namen als Nasum en Terrorizer voorbij. Bewoners der lage landen hoeven het overigens niet zo ver te zoeken, want een naam als Collision kun je hier ook gewoon aan toevoegen. Relatief kenmerkend aan Inhumate is het neurotische gekrijs dat gepaard gaat met een soortement labrador-geblaf als grunt. Qua snelheid varieert men van lomp groovend tot chaotisch blastend. De muziek neemt soms Brutal Truth-vormen aan, maar precies op tijd neemt men ietwat gas terug om de boel toch nog een beetje overzichtelijk te houden (Cendres). Waar ik minder gecharmeerd van ben zijn de “grappige” geluidjes die soms worden toegepast. Een band als Inhumate komt sowieso al ridicuul over, daar heb je geen gegiechel of Franstalige sample-onnozelheden voor nodig, lijkt me.

Een energieke act, geschikt voor trouwe bezoekers van Obscene Extreme en aanverwante festivals. Tevens is het prettig dat we hier te maken hebben met een lekker volle productie die het geheel net dat beetje lading meegeeft. Grindfans mogen toeslaan.

Tracklisting:
Inhumate - Expulsed

  1. We Are Inhumate
  2. The Dragon
  3. Darmok
  4. I am the Beast
  5. Sun
  6. The Traveller
  7. Ashes
  8. The Scale
  9. Archer
  10. Rosebud
  11. Cendres
  12. Willing
  13. Freaks
  14. The Room
  15. Voices
  16. Atropos
  17. Faster Than Thoughts

Line-up:

  • Fred Anton – Bass
  • Yannick Giess – Drums
  • Christophe Knecht – Vocals
  • Damien Cividini – Guitars, Vocals

Links: