Church of Void – Dead Rising

Church of Void – Dead Rising
Svart Records, 2013

Het Finse Church of Void profileert zich op zijn website als “the spearhead of the new wave of traditional heavy doom metal.” Dat is nogal wat voor een band die pas drie jaar actief is en na een EP in 2012 nu zijn debuutalbum aan de wereld presenteert.

Doom metal dekt op zeker de lading niet waarmee Church of Void voor de dag komt. Slechts bij Son of a Witch krijg je een echt doom-gevoel in de sfeer van Count Raven. De afsluitende track Little Child Lost begint ook sterk, maar ontspoort aan het eind op hoge snelheid. De overige nummers kenmerken zich veelal door een uptempo basis, met een sterke en zware groovende riff met een mainstream stoner-gevoel. Stuk voor stuk prima nummers met een uitstekende productie, maar om dit weg te zetten als de nieuwe golf van traditionele doom metal? Dacht het toch niet.

Wellicht dat de lezers van deze recensie zich geroepen voelen om hierop te reageren. Vinden jullie dit een nieuwe golf van traditionele doom metal? Neemt verder niet weg, dat dit album lekker wegluistert en het onderstaande cijfer meer dan verdiend is.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. Tristess
  2. Son of a Witch
  3. Winter is Coming
  4. Dead Rising
  5. Owls are Listening
  6. The Magician
  7. Entity of Kalypso
  8. Little Child Lost

Line-up:

  • Magus Corvus – Vocals
  • Adolf Darkschneider – Guitars
  • Georgios Funeral – Guitars
  • Harley Warlock – Bass
  • Byron Vortex – Drums

Links: