Spheron – Ecstasy Of God

Spheron – Ecstasy Of God review
Apostasy Records, 2013

Sterkste binnenkomer van de week is het Duitse Spheron, zowaar een debuterende deathmetalband met heel veel technische competenties. Apostasy Records heeft een neus voor dit soort bands, bewijst men ook ditmaal.

Spheron is dan wel Duits, je zou het de band niet nageven. Het klinkt als een heel begaafde Poolse band met Amerikaanse affiniteit (Malevolent Creation). Zeer snel gespeeld allemaal, zonder dat je halfweg een riff of lijn de draad kwijtraakt, voorzien van de nodige indrukwekkende agressieve gitaarriedels en zwoele Oosters-aandoende melodieën. Het heeft iets van Behemoth en Nile in zich, al ligt de nadruk vooral op het technische en minder op het esoterische of mythische. Spheron slaagt er echter wel in om bijzonder sterke nummers te brengen met voldoende sfeer, zodat je nergens afhaakt wegens “te technisch” of overdreven drukdoenerij.

Zeer degelijke debuutplaat van een band die echt wel gehoord mag worden. Sfeer, techniek, brutaliteit en degelijke songwriting in één. Zo krijg je ze niet dikwijls aangeleverd. Mijn favoriet: Clasp The Thorns. Moeilijk te geloven dat dit allemaal nieuwelingen zijn in het vak.

Tracklisting:
 Spheron -Spheron

  1. A Means to an End
  2. The Beheaded Coachman
  3. Prestige of the Mortals
  4. Saturnian Satellites
  5. Clasp the Thorns
  6. Prelude to the Misery
  7. Five Degrees
  8. Pulse of Instinct
  9. Tragedy of the Clerics
  10. Choking on Incense
  11. Anthropogenic
  12. From Glint to Crackling

Line-up:

  • Tobias Blach – Drums
  • Tobias Alter – Guitars (lead)
  • Mark Walther – Guitars (rhythm)
  • Daniel Spoor – Vocals
  • Matthias Minor – Bass

Links: