Pessimist – Death From Above

Pessimist – Death From Above
MDD Records, 2013

Van de tientallen nieuwbakken thrash metal-bands die ik de laatste jaren heb gehoord, zijn er maar een handvol die even pakkend en spannend zijn als hun genregenoten uit de jaren tachtig. Het ontbeert vele aan herkenbare riffs of gewoon degelijk songmateriaal. Het Duitse Pessimist is wat dat betreft gelukkig een uitzondering.

Met een gitaargeluid dat bijzonder explosief is en toch de crisp van het vroege werk van Destruction en Sodom in zich heeft, maak je natuurlijk al meteen indruk. Het drumgeluid is lekker rauw, maar toch klinkt alles bijzonder strak. Pessimist beseft dat thrash metal rauw moet zijn, maar behoudt ook op twee wielen nog steeds de controle over het stuur.

Belangrijker is echter dat de nummers bijzonder sterk zijn. Elke song heeft wel een sterke hook of een meebrulbaar refrein. Kop en staart zijn waar nodig aanwezig en ook de occasionele breakdowns zijn lekker functioneel.

Death From Above is eindelijk weer eens een thrash metal-plaat die zich weet te onderscheiden. Jammer van het generische artwork, want dat doet toch een beetje afbreuk aan de klasse van de band. Het is echter maar een kleine smet op dit verder excellente album.

Tracklisting:Pessimist - Death From Above

  1. Feindfahrt
  2. World Of Pain
  3. Death From Above
  4. The Fallen
  5. Antisocial Bastards
  6. Blood Will Flow
  7. Behind The Veil
  8. Don`t Care
  9. The Last Bastion

Line-up:

  • Michael “TZ” Schwitzer – Vocals
  • Richard Beck – Lead Guitars
  • Eric Tobian – Rhythm Guitars
  • Severin “Sevi” Wossner – Bass, Backing Vocals
  • Daniel “Zufi” Zuflucht – Drums

Links: