Servi Diaboli – We Are Hidden

Servi Diaboli – We Are Hidden
Eigen beheer, 2013

Servi Diaboli is een Spaanse band die twee jaar na de oprichting met een eerste EP op de proppen komt. Een demo ging hieraan vooraf en de band schopte het in het thuisland tot in de halve finale van de Wacken Battle. Tot zover de verwezenlijkingen van deze Spanjolen.

De band zegt zelf beïnvloed te zijn door onder meer Sarcófago, Amen Corner, Death, Emperor, Dark Funeral en Borknagar. Nu liggen genoemde bands niet meteen in dezelfde lijn en na beluistering van de EP haal ik ze er ook niet allemaal uit. De muziek is te omschrijven als old school black/death metal zoals ze voor het eerst opdook aan het einde van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig. De grenzen lagen nog niet zo strak vast als nu het geval is. Dat verklaart misschien de veelheid aan genoemde invloeden. Misschien is het oudste werk van Marduk wel een betere indicatie van hoe Servi Diaboli klinkt.

De productie is lekker rauw en past als gegoten bij dit soort semi-primitieve uitbarstingen. Niet alles is even spannend of geniaal, maar de band is natuurlijk pas twee jaar bezig. Dat neemt niet weg dat deze EP zeker uitnodigt om Servi Diaboli verder in de gaten te houden, want potentie hebben ze wel. Wie weet krijgen de collega’s van Teitanblood nog zware concurrentie in de toekomst. Ik zie het ze nog doen. Tot dan moeten we het stellen met dit We Are Hidden. Nog wat slijpen aan die diamant is de boodschap.

Tracklisting:Servi Diaboli - We Are Hidden

  1. Sinful Souls
  2. The Night
  3. The First Night of a Vampire
  4. We Are Hidden

Line-up:

  • Pino López – Bass
  • Armando Luiz – Guitars, Backing vocals
  • Nathan Kohler – Vocals

Links: