Slowrun – Prologue

Slowrun – Prologue
Slow Burn Records, 2013

Na post-rock uit Zweden deze maand mag ik weer een band uit Scandinavië in het subgenre bespreken. Slowrun is een Finse band en Prologue is het debuutalbum.

Approaching begint relatief hard, iets wat we niet gewend zijn van post-rock. Meestal wordt er in het subgenre rustig opgebouwd naar een climax. Na een aantal minuten gaat Slowrun wel de ingetogen kant op. De gitaren waaieren rustig uit terwijl de bas een stevige akkoordenpartij eronder speelt. De melancholische melodieën die langskomen zijn vrij standaard voor post-rock en daarom ook niet echt boeiend.

Na het eerste nummer gaat de rest van het album eigenlijk op hetzelfde stramien voort. De gitaren worden iets dromeriger op On A Fading Road waar een vleugje shoegaze te horen is. Prologue gaat na een tijdje voor mij achtergrondmuziek worden. Er wordt goed gemusiceerd maar er is nergens een stuk waar ik als luisteraar even bij de lurven gepakt word.

Misschien is dit wat als je niet vaak naar post-rock luistert maar als frequent luisteraar van dit subgenre word ik er niet warm of koud van. Dit album ontbeert aan spanning en zelfs in de middag dommelde ik bijna weg tijdens de klanken van deze band. Als ondergetekende voor post-rock kiest zal het eerder Mogwai zijn dan Slowrun.

Tracklisting:
Slowrun - Prologue

  1. Approaching
  2. On A Fading Road
  3. Ripples And Time
  4. Glow In Isolation
  5. Escapism
  6. Void

Line-up:

  • Mika
  • Niklas

Links: