Dodsferd – A Breed Of Parasites

Dodsferd – A Breed Of Parasites
Moribund Records, 2013

Eenmansprojecten zijn een recipe for disaster of juist iets fantastisch als The Ruins Of Beverast. Dodsferd begon ook als een eenmansproject maar door de jaren heen kwamen er steeds meer leden bij. Nu is het een kwartet dat met het album A Breed Of Parasites iets nieuws op de markt heeft gezet.

Het album begint met een intro van twee minuten dat de spanning opbouwt naar Days Of Mental Deterioration. De getormenteerde vocalen vallen gelijk op en ze geven een goede weerspiegeling van de titel van het nummer. Muzikaal is het black metal met een punkvibe in de eerste minuten. Daarna schakelt de band wel over naar de traditionele black metal, aan het eind krijgen we zelfs een aantal gitaarsolo’s te horen die erg goed gespeeld zijn.

Tussen een lange track komt iedere keer een interlude. Deze zijn heel minimaal met een repeterende gitaarpartij. Ik zie het nut van deze tussenstukjes niet echt, het voegt niks toe aan het album. Ook staat er een cover op van Judas Iscariot van het nummer Eternal Bliss… Eternal Death. Dodsferd blijft dicht bij het origineel, hij wordt alleen iets slomer gespeeld.

A Breed Of Parasites heeft een speelduur van 32 minuten wat nog minder wordt als je de interludes er af laat. De drie nummers die er op staan bevatten weinig slechts maar ook niet echt een passage waar ik van opveer. Daarom ook een gemiddelde beoordeling.

Tracklisting:
Dodsferd - A Breed Of Parasites

  1. An Unbearable Pain
  2. Days Of Mental Deterioration
  3. …Til The Day You Die
  4. Eternal Bliss… Eternal Death (Judas Iscariot cover)
  5. The Burden Of Feeling Alive
  6. Burning The Symbols Of Your God

Line-up:

  • Wrath – Vocals, Guitars
  • Nadir – Guitars
  • Neptunus – Bass
  • Maelstrom – Drums

Links: