Bombs Of Hades – The Serpent’s Redemption

Bombs Of Hades – The Serpent’s Redemption
Blood Harvest Records, 2012

Het Zweedse Bombs Of Hades werd in 2002 opgericht, bracht een demo uit en werd daarna op non-actief gezet. Vervolgens werd er vier jaar later een demo opgenomen welke geheel door bandleider Ståhlhammer in werd gespeeld. Daarna volgden verschillende splits, EP’s en uiteindelijk deze tweede volledige cd. The Serpent’s Redemption kwam vorig jaar september al uit en wordt nu met nieuw artwork, op een ander label en op vinyl opnieuw uitgebracht.

Al vanaf de eerste riff is het duidelijk wat er op de rest van de cd staat: death metal op Zweedse leest gestoeld. Invloeden van Grave en Dismember, om er maar een paar te noemen, liggen er dik bovenop. De riffs en zanglijnen op The Serpent’s Redemption zijn net zo besmettelijk als herpes. Voeg daaraan toe dat er gebruik gemaakt wordt van een zieke, diepe maar toch verstaanbare grunt en het mag duidelijk zijn dat Bombs Of Hades geen seconde vernieuwend is maar toch een aanwinst voor de scene genoemd mag worden.

Er is duidelijk nagedacht over de composities en overgangen want de riffs lopen naadloss in elkaar over. Tegen het einde schroeft Bombs Of Hades het tempo soms iets terug wat resulteert in meer epische nummers waarvan het ruim zes minuten durende Scorched Earth als een hoogtepunt gezien mag worden.

Tracklisting:
Bombs Of Hades - The Serpent's Redemption

  1. Crawl Away And Bleed Forever
  2. Darkness, My Soul
  3. Burn
  4. The Serpent’s Redemption
  5. Forhotten In Graves
  6. Incubus Descending
  7. Skull Collector
  8. Scorched Earth

Line-up:

  • Ståhlhammer – Vocals, Guitars
  • Söderback – Guitars
  • Ekmann – Bass
  • Forsberg – Drums

Links:

Bombs of Hades – The Serpent’s Redemption

Bombs of Hades – The Serpent’s Redemption
Pulverised Records, 2012

Pas het tweede album voor deze Zweden in tien jaar tijd, ook al zou je zweren dat dit album er dubbel zo oud uitziet. Bandlid Jonas Stålhammar ken je misschien als tijdelijke The Crown-zanger van het album Doomsday King, de rest zijn nobele onbekenden. Deze heren maken old school death metal.

Blijkbaar maakten ze in den beginne wel crust punk, even toch. Daar is nog iets van te merken. De death metal is bij momenten punkrockend (denk Motörhead), death’n’rollend dus à la Entombed. De gruntzang van zanger Jonas is grauw doch heel verstaanbaar, zeer overtuigend en zeer sterk in het algemeen eigenlijk. Naast de opzwepende stoere punkass old school nummers vallen ook enkele opmerkelijke zaken te noteren. The Serpent’s Redemption is een slepend nummer geworden bijvoorbeeld, met een oosterse, erotische sound in zich die lekker grimmig ronddwaalt in eerder doomende death. Niet dat het allemaal progressief en polyvalent wordt hoor, integendeel, het voegt alleen wat reliëf toe in deze plaat. Het leeuwendeel is namelijk rechtdoor beuken.

Lekkere plaat is dit, met goed uitgevoerde en overtuigende old school death zonder blasts of onverstaanbare stemverkrachtingen. Gewoon oude smerige Britse heavy punk metal gespeeld door capabele Zweedse deathallo’s op een complexloze wijze met de focus op de nekspieren. Goedgekeurd!

Tracklisting:
Bombs of Hades

  1. Crawl Away and Bleed Forever
  2. Darkness, My Soul
  3. Burn
  4. The Serpent’s Redemption
  5. Forgotten in Graves
  6. Incubus Descending
  7. Skull Collector
  8. Scorched Earth

Line-up:

  • Butch Ekman – Bass
  • Magnus Forsberg – Drums
  • P-O “Wolfie” Söderback – Guitars
  • Jonas Stålhammar – Guitars, Vocals

Links: