King Leoric – Lingua Regis

King Leoric – Lingua Regis

Eigen beheer, 2013

King Leoric bestaat sinds 1999. Maar als je het mij vraagt hadden de heren beter halverwege de jaren ’80 wat van zich kunnen laten horen. De muziek die de Duitsers brengen is namelijk zo gruwelijk gedateerd dat het gewoon weer leuk wordt. Het is bombastische (power/heavy) metal die met veel furore wordt gebracht. En dan maakt het natuurlijk helemaal geen hol uit dat zanger Jens Wunder geen zangwonder is en dat Lingua Regis klinkt alsof die in de oefenruimte van de band is opgenomen.

Lingua Regis bestaat uit lekkere meebrulbare metal met afdoende solo’s. Hier en daar doet mij de plaat wat denken aan Helloween ten tijde van Walls Of Jericho. En dat is als compliment bedoeld. Ook Iron Maiden van voor het midden van de jaren ’80 zal als inspiratiebron gediend hebben. Het aflsuitende Heavy Metal Sons had van Manowar kunnen zijn. En dat is dan weer geen compliment.

King Leoric brengt totaal geen urgente muziek. Wel kent de band zijn eigen beperkingen en die van het genre. Daarmee is lingua Regis best een lollig plaatje geworden. Net als de hoes en de hopeloos verouderde website. Voor de dragers van spijkerjasjes met patches kan deze er wel mee door.

Tracklisting:
lm

  1. Master of the kings
  2. Time steals your days
  3. Lingua Regis
  4. Awaiting Armageddon
  5. Father mine
  6. Let it loose
  7. Straight out of hell
  8. Forgive and forget
  9. Final rhyme
  10. Last in line
  11. Heavy Metal sons

Line-up:

  • Jens Wunder – bas, zang
  • Axel Kiehne – gitaar
  • Björn Patschurek – gitaar
  • Nico Lange – drums

Links: