BlesstheFall – Hollow Bodies

BlesstheFall – Hollow Bodies
Fearless Records, 2013

Als je in Amerika commercieel succes wilt bereiken met een alternatieve rock-/metalband, dan bestaat er een simpel recept dat gegarandeerd succes met zich meebrengt. Je zet de noemer “Christian” in het muziekgenre dat je speelt, je neemt wat elementen uit de nu metal mee in je muziek en je neemt minstens 50% cleane emovocalen op in je mix. Red is passé, Skillet is de nieuwe “sensatie” en BlesstheFall is ongeveer een vaste waarde. Dit is het vierde album.

Eerlijk is eerlijk, er staan een paar lekkere strepen moderne metal op dit Hollow Bodies; gestroomlijnde gitaarlijnen met een hi-tech sound. Hetzelfde geldt voor de strakke drumpartijen, vooral bij de eerste paar nummers. Vocaal is het aangepast aan de luisterbereidheid van de grote massa, zelfs in de agressieve “schreeuw”-partijen is er sprake van gecontroleerde agressie. De cleane vocalen verraden een gebrek aan testosteron, ideaal voor het allerjongste volkje en beginnende metalmeisjes. De autotune wordt netjes omzeild door dubbele cleane zang, twee lijnen die elkaar netjes aanvullen en echoën. Heel poppy en ook heel irritant bij momenten.

Netjes gedoseerde agressie met puik gebrachte stukken moderne metal en veel te zoete melodieën en dito cleane zang, dat is Hollow Bodies. De vorige albums kon ik niet uitstaan, dit is dan ook absoluut de beste. Luistertips kan ik je echter niet geven.

Tracklisting
BlesstheFall

  1. Exodus
  2. You Wear a Crown, But You’re No King
  3. Hollow Bodies
  4. Déjà Vu
  5. Buried In these Walls
  6. See You On the Outside
  7. Youngbloods
  8. Standing On the Ashes
  9. Carry On” (featuring Jake Luhrs of August Burns Red)
  10. The Sound of Starting Over
  11. Open Water” (featuring Lights)

Line-up:

  • Beau Bokan – Lead Vocals
  • Eric Lambert – Guitar, Vocals
  • Jared Warth – Bass, Vocals
  • Matt Traynor – Drums
  • Elliott Gruenberg – Guitar

Links: