All Pigs Must Die – Nothing Violates This Nature

All Pigs Must Die – Nothing Violates This Nature
Southern Lord, 2013

All Pigs Must Die is een band uit Amerika die met Nothing Violates This Nature zijn tweede album heeft uitgebracht. De bandleden gaan al wat langer mee, Ben Koller van Converge zit onder andere in dit gezelschap.

Na de nieuwe van Nails krijgen we weer een mix van hardcore en Entombed over ons heen gestort. Het gitaargeluid is lekker korrelig, dat is iets wat we inmiddels gewend zijn als Kurt Ballou (gitarist bij Converge) achter de knoppen heeft gezeten. All Pigs Must Die heeft ten opzichte van het debuutalbum wat meer black metal-invloeden in de muziek zitten. Ook is de muziek nog wat dynamischer geworden, de harde momenten zijn nog furieuzer geworden maar het tempo wordt op sommige passages ook flink naar beneden geschroefd.

Op Of Suffering wordt zelfs een akoestische gitaar gebruikt die lekker onheilspellend klinkt. Dit nummer is sowieso het meest afwijkende van de plaat. Ondergetekende had veel associaties met Oathbreaker bij deze track, een Belgische band die hardcore met black metal combineert. Toch is deze track aan de langdradige kant.

All Pigs Must Die weet namelijk op de snellere stukken het meest te overtuigen door een goede rechtse in je smoel te geven. Vooral de vocalen blijven achter op de tracks die meer gelaagd zijn, deze hebben namelijk geen variatie. Nothing Violates This Nature is een lekkere beukplaat geworden waarop te horen is dat er ervaren muzikanten aan het werk zijn. Alles wordt namelijk geweldig uitgevoerd, vooral de drumpartijen van Ben Koller verdienen een vermelding.

Tracklisting:
All Pigs Must Die - Nothing Violates This Nature

  1. Chaos Arise
  2. Silencer
  3. Primitive Fear
  4. Bloodlines
  5. Of Suffering
  6. Holy Plague
  7. Aqim Siege
  8. Sacred Nothing
  9. Faith Eater
  10. Articles Of Human Weakness

Line-up:

  • Kevin Baker – Vocals
  • Adam Wentworth – Guitars
  • Matt Woods – Bass
  • Ben Koller – Drums

Links: