Funeral Circle – Funeral Circle

Funeral Circle – Scion of Infinity
Shadow Kingdom Records, 2013

Het uit Canada afkomstige Funeral Circle heeft grondig huisgehouden in de line-up. Bandleider Pilgrim heeft een volledig nieuwe bezetting geregeld in zijn kruistocht tegen het christendom en voorliefde voor occulte zaken. Nee, we hebben hier niet te maken met black metal, doch met doom metal voorzien van cleane vocalen.

Het laatste wapenfeit stamde uit 2011 middels een splitsingle met Lord Vicar. De twee nummers die hierop stonden waren niet zozeer doom georiënteerd, als wel meer NWOBHM. Wellicht dat daarom ook schoon schip gemaakt is met de line-up, want het is nu doom metal wat de klok slaat. Op het vreemde akoestische middelste nummer na, dat gelukkig kort duurt, mogen we spreken een zestal prima doomsongs, voorzien van veel ruimte voor de sologitaar. Zanger Adrian Miles heeft zo zijn beperkingen, maar weet dat zelf waarschijnlijk als de beste en vermijdt zodoende valkuilen. Hij brengt het echter wel op een soort van plechtstatige manier, dat prima bij de muziek past.

Dit album van Funeral Circle is derhalve een aanrader voor eenieder, die van traditionele doom metal houdt met veel epische momenten en prima soleerwerk.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. Scion of Infinity
  2. The Wandering Dreamer
  3. Corpus of Dark Sorcery
  4. Tempus Edax Rerum
  5. The Charnel God
  6. Black Colossus
  7. Obelisk

Line-up:

  • Adrian Miles – Vocals
  • Pilgrim – Guitars
  • Matthew K. – Bass
  • Phil F. – Drums

Links: