Cvinger – Monastery of Fallen

Cvinger – Monastery of The Fallen
Eigen Beheer, 2013

Om als nieuwe blackmetalband nog goed in de smaak te vallen moet je ofwel nieuwe dingen weten te brengen, ofwel erg goed zijn in hetgeen je brengt. Bij de Sloveense band Cvinger is geen van die twee elementen eigenlijk aanwezig op deze eerste EP die het gezelschap aflevert.

Het doet sterk terugdenken aan de oudste fase van Darkthrone met death metal in de gitaarlijnen, maar dit alles op een erg rammend en chaotisch stukje black metal geplaatst. Zonder al te veel boe of ba en vooral zonder meerwaarde gebracht. Elke song gelijkt eigenlijk op zijn voorganger en bestaat uit louter drumgebeuk, het aanhalen van die bovengenoemde gitaarpartijen met simpele powerchords en eentonige screams. Op de ‘Chapter’-stukjes wordt het roer dan weer volledig omgedraaid met mystieke kerkzang of akoestische tussenstukjes. Het mooiste op de plaat, maar eigenlijk staat het een beetje gek tussen al die herrie.

Een pak werk aan de winkel nog voor deze heren, want momenteel is de black metal die ze brengen behoorlijk droog en eentonig. Een slap afkooksel van begin jaren ’90 waar eigenlijk niemand op zit te wachten.

Tracklisting:
Cvinger – Monastery of The Fallen

  1. Chapter 1: Into The Depts of Arcane Sanctuary
  2. Blaspherion
  3. Among The Crucified
  4. Salvation In The Darkest Wrath
  5. Chapter 2: Of Ashes and Dust
  6. In Thy Kingdom’s Shadow
  7. Monastery of Fallen
  8. Chapter 3: Amen

Line-up:

  • Krieg Maschine – Drums
  • Bagot – Guitars
  • Lucerus – Vocals, Bass

Links: